Lezingen


Wil je graag met je vereniging, collega's of vrienden een lezing organiseren?


Wat dacht je van  'START TO ORGANISE'?


Organisatie zit in meer dingen dan je denkt. Chaos, bij je thuis, op het werk of in je hoofd, kan heel wat stress bezorgen.


Katrijn Declerck is professional organiser en maatschappelijk assistente. Als onderneemster van Ademruimte adviseert en begeleidt zij mensen die op één op andere manier ‘chaos’ ervaren. Met haar hulp krijgen mensen meer rust, ruimte en grip op het leven.


In ‘Start to Organise’ geeft Katrijn antwoord op de volgende vragen: ‘Wat is een professional organiser?, ‘Is er nood aan dit nog vrij onbekende beroep in Vlaanderen?’, ‘Is organiseren iets wat ik kan leren?’, ‘Wat zijn de oorzaken van chaos?’, ‘Hoe ruim ik efficiënt op?’, ‘Hoe ga ik doeltreffend om met de in- en uitstroom van middelen (geld, goederen, kledij, …)’, ‘Hoe kan ik mijn tijdsbesteding optimaliseren?’


Deze interactieve sessie zet je op weg naar meer ademruimte.

MEER ADEMRUIMTE VOOR OUDERS: het gezin als team’


Een gezin runnen is geen sinecure (veel was, veel rommel, veel klusjes, …)  en dit brengt gezinsleden vaak in ademnood.

In de lezing ‘Meer ademruimte voor ouders’ staan we eerst stil bij ‘het ouder zijn’: hoe zit het met jouw energiebalans, is die nog in evenwicht of heb je nood aan meer energiegevers?  Is ‘het goed doen’ als ouder, goed genoeg of moeten we ons spiegelen aan de reclame waar alles perfect lijkt te lopen?  Er wordt aandacht geschonken aan routines in een gezin en er worden organisatietips voor ouders aangeboden.

Een gezin is als een team, waar ook kinderen, hoe klein ook, hun steentje kunnen bijdragen.  Welke  hulp in het gezin kun je van je kind verwachten en hoe pak je dit als ouder aan? Hoe stimuleer je kinderen om op te ruimen?

Doel van de lezing is tips te brengen die een win-winsituatie kunnen creëren voor elk gezinslid en finaal meer ademruimte in het gezin.


IN DE BAN VAN DE TIJD


Heb jij vaak het gevoel de tijd achterna te hollen?  Bezorgt het tijdsgebrek je bij momenten stress?

Lijkt het er soms op dat je in ademnood komt?

In deze lezing staan we stil bij het begrip ‘tijd’ en bij mogelijke tijdrovers. Al eens nagedacht over jouw taken, prioriteiten en over de manier waarop je taken uitvoert? Besteed je de nodige tijd aan jouw energiegevers?

Doel van de lezing is te reflecteren over jouw manier van het managen van tijd en om tips aan te reiken, zodat je ademruimte stijgt.